torstai 5. kesäkuuta 2014

Viime päivät ovat olleet yhtä hulinaa!!

Huh, tuon Puumalan reissun päivityksen kirjoittamisen aikana on tapahtunut paljon! Viimeisimmän päivityksen kirjoittamiseen minulla meni pari viikkoa.. :D Ollut vähän kiirettä ja siellä Puumalassa tapahtui niin paljon, etten ehtinyt kirjoittaa kaikkea yhdellä, tai edes kahdella tai kolmella kertaa! Nyt sain sen kuitenkin valmiiksi ja on aika kertoa pikaisesti kaikki mitä on sillävälin ehtinyt tapahtua. Nämä tulee nyt ihan nopeutetusti vaan, tämä päivitys on ehkä enemmän sellainen kuvakertomus viimeviikoista, mutta eipä se haittaa ;) Muutenkin minun päivitykseni on aina täynnä kuvia. 

Noh, aloitetaampa vaikka siitä, kun Jari oli käynyt kalassa ja saanut suuren läjän kuhia saaliiksi. Osa saaliista tuli kotiin asti (jopa)! Joten Nemi pääsi tutustumaan noihin limaisiin kuhiin. Kun oltiin saatu kuhat fileiksi, niin paistettiin niistä osa koirillekin syötäväksi. Kuvat on otettu 20.05.2014.



"HYI! Mikä on tuo ruma otus!?"
"Mitä se tekee jos puren sitä hännästä..?"
Samalta päivältä on otettu pari kuvaa, jotka kertovat hyvin sen, että Nemi ja Jero ovat lähentyneet aikalailla :) Joskus Nemi jopa nukkuu kokonaan Jeron päällä, mutta harmikseni en ole ollut kameran kanssa valmiina silloin. Tässä kuitenkin nämä pari otosta:




    Seuraavana päivänä, eli 21.05.2014 oli Nemin vahvisterokotukset. Aamupäivällä kello 11:50 oli varattu aika, ja suunnilleen juuri tuohon aikaan astelimme Haminan Animagiin sisään. Vastaanotossa työskentelevä nainen tervehti iloisesti Nemiä ja kehui pentua. Nemi on kuulemma niin rauhallinen ja ihana pentu. Hetken jouduimme odottelemaan ennenkuin pääsimme sisään. Painoa oli tytöllä 10,95kg. Odotustilassa oli myös nuori ranskanbulldoggi uros, jonka kanssa Nemi teki kovasti tuttavuutta. Pian koitti kuitenkin meidän aikamme mennä sisään rokotettavaksi. Rokotukset meni hienosti, hampaatkin katsottiin ja kaikki näytti hyvältä. Kysyimme vielä niistä mystisistä tulehduspesäkkeistä Nemin vatsassa ja lääkäri määräsi meille antiseptisen shampoon, jonka avulla ne pitäisi saada kuriin. Shampoon nimi on Douxo Pyo. Oikean reseptin mukaan sillä pitäisi pestä koira ensin joka päivä, jonka jälkeen sen voi tiputtaa muutamaan kertaan per viikko, kunnes oireet ovat kokonaan poissa. Bulleilla on kuitenkin niin herkkä iho, että lääkäri kertoi meidän voivan aloittaa muutamalla kerralla viikossa niin, ettei oireet kuitenkaan pääse leviämään. Hän sanoi myös, ettei koiraa tarvitse pestä kokonaan, koska pesäkkeitä on vain vatsassa. Sitten siirryimme jälleen odotustilaan, kun lääkärit merkitsivät rokotukset Nemin rokotuskorttiin ja passiin. Saatiin myös matkaan taas Hill'sin ruokapaketteja kaksi kappaletta.






Eläinlääkäristä selvittyämme ajoimme suoraan Mustiin ja Mirriin käymään. Koirille oli ostettava raakaruokia ja Nemille jotain purtavaa. Maukas -raakaruuissa olikin tarjous, joten kauhoimme niitä aika lailla. Mukaan lähti myös possunkorvia ja namipaloja. Ostin myös itselleni namipalapussin, jota olin kauan haaveillut. Ja Nemi oli tietenkin mukana.




Mustista ja Mirristä ajoimme vielä nopeasti käymään KalastusPisteellä, johon Jarilla oli jotain asiaa. Noh, Nemi pääsi vähän tutustumaan pelottaviin miehiin samalla ja olemaan pihalla. Itse käytin tilaisuuden hyödyksi ja soitin kuulumisiamme Mandille :) Oli mukava jutella taas!


Nemi hengailee KalastusPisteen pihalla :)
"Kiinnostaa..."
Päivä oli todella lämmin ja kaunis. Kerrostalomme piha oli täynnä keltaisia kukkia ja nyt jos koskaan oli oiva hetki napsia Nemistä vähän kesäkuvia ;) Niimpä laitoin Jarin kameran varteen ja käskin napsia kuvia kun seisotan Nemiä. Tässä tuloksia:




Ja sitten minun ottamia kuvia, ihan vaan pihalla oleilua:




Pikku possu <3
Seuraavan päivän kuvista löytyy jälleen pihaseikkailuja! :) Ostimme Nemille tennispalloja ja lähdimme Nemin kanssa sellaista ulos testaamaan. Oli se aika kiva! Päivä oli taas mitä mahtavin:



Nautiskelua :)
"Noh, tee jotain! Pompi!"



    23.05.2014 lähdimme Nemin kanssa vierailulle työkaverini, Mintun, luokse. Mintulla on itsellään bracco, Kiira. Mintulla on myös paljon kokemusta koiranäyttelyistä ja hänen omat koiransa ovat pärjänneet todella hyvin. Koirat saivat telmiä takapihalla ja Kiirakin innostui ihan leikkimään Nemin kanssa! Minttu kertoi minulle paljon hyviä vinkkejä näyttelyihin ja teimme pari harjoitustakin pihassa. Nemi seisoo hienosti, mutta häntä pitäisi saada vielä ylös. Vinkulelun avulla saimme senkin nostettua! Vierailu oli todella mukava ja opin paljon uutta, kiitokset Mintulle ja Kiiralle! Vauhtia oli kyllä niin paljon, että suurin osa kuvista oli heilahtaneita, mutta tässä pari onnistunutta:




Häntä ylhäällä, jes! :)
    Ja jälleen, 24.05.2014 Nemi sai kaksi uutta ystävää! Vierailimme nimittäin Jarin isällä, jolla on kaksi koiraa, irlanninpunainensetteri Kasper ja bretagnen basset Nero. Jarin isä asuu Myllykoskella, jonne on Kotkasta matkaa vajaa 50km. Reissu oli loistava! Nemi jälleen kerran hurmasi kaikki epäilyistä huolimatta. Omakotitalon pihassa oli tilaa temmeltää, tosin nuorempaa koiraa, Kasperia, ei voinut laskea pihassa irti, sillä sen metsästysvietti oli johtanut sen liian usein jostain aidan rakosesta omille teilleen. Suuri huolenaihe tuntui olevan vanhempi herra Nero, hyvin oman arvonsa tunteva ja ehkä jossain määrin hieman arkakin koira. Nemi kuitenkin läpäisi kaikki kiltin tytön arvot ja pääsi tekemään tuttavuutta myös Neron kanssa. Minkään näköistä ongelmaa ei missään nimessä ollut, vaan näistä kahdesta tuli kaikkien yllätykseksi aivan ykkösluokan ystävykset! Jarin poika, Jakke, oli vierailulla mukana :) Söimme jäätelöä ja vaihdoimme kuulumisia ulkona lämpimästä ilmasta nauttien. 


Neroon tutustumista, varovasti..
Ja sitten lähtee rallit!


Sammakko-possu
Jarin isä Mika, Jakke ja koirat
Kasperia leikittäis!
Jaken ja Nemin yhteinen häkki ;)
    Viime tiistaina 27.05.2014 järjestettiin Haminan Summassa match show, joten lähdimme paikalle katselemaan. Harmi, ettei reissulta tullut otettua yhtään kuvaa. Ilma oli sateinen ja viileä. Menimme paikalle aika myöhään. Ensin kun otimme Nemin autosta, se oli ihan ihmeissään! Joka puolella tapahtui ja koiria oli paljon! Nemi olisi halunnut mennä moikkaamaan heti niitä kaikkia ja turhautui vähän kun joutui olemaan hihnan pidäteltävänä. Pysyimme vähän sivummalla katselemassa ja odotimme, että Nemikin vähän rauhoittuisi. Bongasimme myös toisen bullin! Kävimme vähän kauempana kävelemässä, että Nemi pääsisi tarpeilleen. Sitten pikkuhiljaa palasimme kehän reunalle katselemaan. Aloin kokeilla saada kontaktia Nemiin ja pikkuhiljaa se jopa keskittyi minuun. Tein pari juoksutus harjoitusta ja seisotin pari kertaa. Harjoitukset menivät hyvin! Meidän lähellämme oli kaksi naista kahden alaskanmalamuutin kanssa ja he juoksuttivat niitä välillä aivan meidän vierestämme. Nemi meinasi lähteä ensin mukaan juoksemaan, mutta tajusi lopulta, että ne tekivät vain omia juttujaan eikä Nemin tarvinnut olla mukana. Myös kehän laidalla seisoskellessamme ja kehässä olevien koirien juostessa rinkiä meinasi Nemi lähteä mukaan :D Reissu meni kuitenkin todella hyvin ja juuri tällaista harjoittelua olimme tarvinneet! Hetken päästä Nemikin rentoutui ja alkoi itse hakemaan kontaktia minuun. Mätsärit eivät kestäneet enään kovin kauan, joten aloimme valua autolle päin. Toinen bulli käveli autoon, joka ei ollut kaukana meistä. Kun omistaja oli saanut koiran autoon, hän kävelikin meitä kohti ja tuli kyselemään mistä kennelistä ja vanhemmista miedän pentu oli. Nainen oli mukava ja juttelimme hänen kanssaan tovin. Hän sanoi asuvansa Summassa ja olevansa tulossa myös bullipäiville. Hän kehui paljon Nemin väritystä ja kertoi omistavansa myös toisen bullin. Sade ja viileä ilma kuitenkin pakotti meidät lähtemään kun Nemikin alkoi vapista. Minusta oli todella ihanaa, kun saman rodun edustajien omistajat tulivat noin juttelemaan ja tutustumaan! En ollut aikaisemmin kokenut moista ja se tuntui äärimmäisen mukavalta. Hehkutin tästä Jarillekin :D Odotan bullipäiviä todella kovasti!

    Yhtenä päivänä olin juuri tulossa koirien kanssa lenkiltä tähän meidän pihaan ja huomasin tässä lähellä eräässä omakotitalossa asuvan naisen ja tämän tyttären heidän kahden shar pein kanssa. Emme ole koskaan tavanneet, eikä meidän koirammekaan ole koskaan tavannut, joten en kiinnittänyt heihin sen suurempaa huomiota vaan jatkoin matkaani pihaamme. Nainen kuitenkin lähestulkoon juoksi peräämme ja kysyi minulta, minkä ikäinen tuo bulli on?! Menin aivan hämilleni ja kerroin tietenkin. Nainen jäi tielle juttelemaan minulle ja nuori tytär tuli silittelemään Jeroa ja Nemiä. Juttelimme tovin ja nainen kertoi hänen siskonsa kasvattavan bulleja Jyväskylässä. Tälle olisi syntymässä pentuja juhannuksena. Laskin Nemin tutustumaan noihin kahteen ruttunaamaiseen shar peihin. Nainen rakastui Nemiin ja sanoi harkitsevansa itsekin bullin ottamista siskoltaan, vaikka heillä tosin jo kaksi koiraa oli entuudestaan. Hän sanoi myös tulevansa bullipäiville siskonsa kanssa. Kerroin Nemin olevan siellä jo pentukehässä :) Sitten jatkoimmekin matkaa sisään. Kovasti on kyllä Nemi herättänyt huomiota kaikissa ja yleensä hyvällä tavalla. Paljon tulee ihmiset juttelemaan ja kyselemään kun koiran näkevät.

    Sunnuntaina illalla kävimme taas Jarin äidin luona grillaamassa ja Nemi oli mukanamme. Nemistä ja toisesta heidän valkoisesta paimenkoirastaan, Urkista, on tullut aika hyvät ystävät! :) Tässä 1.6. otettuja temmellyskuvia!




Oskarin vaanimista..
Erilainen nuori.
"Hihi, hei, älä kutita!"

<3
Välillä takaa-ajoa!
"Anna vähän tilaa.."
Täällä on hyvä <3

Koko poppoo juomaan!
Hanskanvetoa!
    Kävimme Jarin ja Nemin kanssa tiistaina vakoilemassa koirakoulun meininkiä. Ajoimme parkkipaikalle ja jäimme autoon seuraamaan vähän tuntia. Huomasimme lähellä kävelevän naisen koiransa kanssa, hän ei ottanut osaa tuntiin vaan oli ilmeisesti totuttamassa omaa koiraansa muiden läsnäoloon. Niimpä mekin rohkaistuimme ja otimme Nemin autosta pihalle katselemaan. Eräs vanhempi nainen tuli oman pienen ruskean terrierinsä kanssa meidän luoksemme tutustumaan Nemiin. Hän oli menossa seuraavaan ryhmään ja jäi odottelemaan meidän kanssa. Kun alottelijoiden ryhmä loppui, aloimme hiipiä takaisin autolle päin. Toinen ryhmän vetäjistä käveli perässämme autolle ja tuli kyselemään Nemistä ja meistä. Sanoin tulevani seuraavalla viikolla tunnille ja hän toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi. Tästä jäi hyvä mieli ja jään odottamaan ensi tiistaita! :)

    Eiköhän tässä ollut nyt suurimmat. Muuten ollaan eletty tavallista arkea, käyty ulkoilemassa ja koirapuistossa välillä. Pesuja ollaan suoritettu pari kertaa viikkoon sillä antiseptisellä shampoolla ja se on kyllä tuottanut tulosta! :) Saatiin Jarin äidiltä myös jotakin kuivashampoota, mutten ole uskaltanut vielä kokeilla sitä. Se on nimeltään "I <3 Pet Head" mustikkamuffinin tuoksu :) Saa nähdä jos sen testaisi bullipäiville mentäessä! Noh, tässä nämä tältä erää! Seuraava päivitys kertoo meidän pentutapaamisestamme Tammelassa! Samalla järjestettiin match show, jonne oli tarkoitus mennä harjoittelemaan! Käykää lukemassa miten meillä menee! ;) Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti