maanantai 2. kesäkuuta 2014

Reissumme Puumalaan!

Aika on mennyt kuin siivillä, töissä käyty ja Nemiä kasvateltu ;) Nemi on kasvanut hurjasti näissä muutamassa viikossa! Kotona ollessa on harjoiteltu tavallisia asioita ja välillä elelty ihan vaan kotielämää ilman sen suurempia "koulutuksia". Viimeviikolla kuitenkin lähdimme Nemin kanssa tyttöjen kesken Puumalaan, kotikylääni, vierailulle siskoni luokse. Meitä oli odotettu sinne kovasti ja itsellänikin oli jo kova ikävä läheisiäni siellä. Äitienpäivä meni ikävästi töissä minulla tänävuonna enkä päässytkään käymään kotopuolessa niin kuin normaalisti, joten korjasin tämän menemällä muutaman päivän myöhässä :) 

Keskiviikkona pääsin töistä aamulla klo 06:00, jonka jälkeen kurvailin kotiin 4 tunnin unille. Herättyäni pakkasin tavarat ja Nemin autoon ja noin kello 14 jälkeen pääsin lähtemään Kotkasta kohti Puumalaa. Välimatkaa on noin 200km. Matka meni hienosti, Nemi nukkui koko matkan! Perillä Puumalassa olimme vähän ennen kello viittä. Siskoni Tanja ja veljeni Teemu olivat minua vastassa Tanjan asunnolla. Tanja vastaanotti minut lämpimästi halauksella <3 Tanjan koira, meidän Jeron veli, Riki oli myös meitä vastassa. Otin Nemin autosta ja laskin sen maahan. Koirien tapaaminen meni todella hyvin, Nemi meni varovasti maata pitkin melkeimpä ryömien Rikin luokse ja pikaiset nuuskaisut vaihdettuaan oltiin jo kuin vanhoja tuttuja :) Sitten siirryttiin sisälle.



Nemin ja Rikin leikkejä :)
Illasta, kun oltiin Tanjan luona saatu syötyä, otettiin Tanjan puolivuotias tytär, minun kummityttöni, Tessa ja Nemi matkaan ja mentiin äidillemme saunomaan! 

Pienet autoilee <3 Tessa ja Nemi
Saunan jälkeen palasimme Tanjan asunnolle rentoutumaan. Ystäväni (jo aiemmassa päivityksessä mainittu) Iikkeli tuli käymään myös siinä. Nemi otti todella hyvin kaikki päivän uudet tuttavuudet vastaan! Iikkelin kanssa pyörittelimme Nemiä käsissämme ja teimme pienen näyttelyharjoituksen, jonka päätteeksi Iikkeli katsoi Nemin hampaat ja tunnusteli ja kopeloi koiran läpi Nemin seisoessa paikallaan. Harjoitus oli nappisuoritus! :) Sovimme tapaavamme Iikkelin ja hänen 1-vuotiaan australianpaimenkoiransa Ruusan seuraavana päivänä koirapuistossa. Ruusa ei pitänyt kamalasti vieraista koirista, joten emme tienneet miten kaikki tulisi päätymään. Uskoin kuitenkin, ettei mitään järkyttävää tapahtuisi. Loppuillan istuimme Tanjan kanssa olohuoneessa herkutellen ja pelaillen Minecraftia :D Tessa, Riki ja Nemi olivat jo yöpuulla. Pian puolenyön aikaan mekin painuimme jo petiin, tosin juteltavaa riitti vielä sielläkin... ;)

Aamulla heräsimme jo ennen kahdeksaa, minä viemään Nemiä ulos ja Tanja hoivaamaan Tessaa. Katselimme yhdessä Muumeja, jonka jälkeen nousimme aamupalalle. Suunnitelmanamme oli mennä aamupäivästä Iikkelin ja Ruusan kanssa koirapuistoon, josta kävelisimme äidilleni syömään. Sen jälkeen oli luvassa vierailua Ninjan (jo aiemmassa päivityksessä mainittu) luona. Sen jälkeen minun oli tarkoitus jo lähteä kohti Kotkaa.

Yhdentoista jälkeen pakkasimme Tessan vaunuihin ja koirat hihnoihin.

Päivälenkillä koirapuistoon! :)
Kävelimme Tanjan asunnolta lyhyen matkan päähän Puumalan koirapuistoon, jossa Iikkeli odottelikin jo meitä Ruusan kanssa. Kun lähestyimme koirapuistoa, Iikkeli oli ottanut Ruusan hihnaan. Pyysin häntä laskemaan Ruusan vapaaksi. Minä pidin Nemiä sylissäni ja Ruusa sai nuuskia ensin varovasti, että näkisimme sen reaktion. Ruusa ei juurikaan reagoinut vaan painatti menemään Rikin kanssa, kuitenkin kiinnostuneena Nemistä. Niimpä laskin myös Nemin vapaaksi juoksemaan. Kaikki meni todella hyvin! Pari kertaa Ruusa meinasi ärähtää Nemille, mutta Nemi vain käänti päänsä pois ja luikki kauemmas, joten mitään tilannetta ei kerennyt syntymään. Hetken temmellettyään kaikki yhdessä sai Nemi jo vähän hyppiäkkin Ruusaa vasten ja leikkiä normaalisti, ilman Ruusan reaktiota :) Tämä oli täydellistä! Täydellistä harjoitusta niin Nemille kuin Ruusallekkin.

Ensin vähän aristuttaa..
Kiertelyä ja kaartelua.. "Mikä sä oikein oot?"
Nyt jo tutustutaan paremmin
Hei sähän oot ihan kiva! :)
Koko jengi koossa.
Käydään keskustelua :D
Lopuksi haluttiin ikuistaa tää hetki
ja saatiin kuin ihmeen kaupalla kaikki
istumaan paikoillaan hetki :)
Nemi poseeraa koirapuistossa.
Koirapuistosta lähdettiin kaikki hyvillä mielin kävelemään yhdessä äidillemme päin. Iikkeli käveli kanssamme samaa matkaa ja mieleemme tulikin pyytää äitiämme ottamaan meistä kaikista valokuvan, vanhat ystävykset koirineen :) Aivan ihana idea ja toteutuskin aika hyvä ;)

Iikkeli ja Ruusa, minä ja Nemi, Tanja ja Riki <3
Sitten Iikkeli lähti Ruusan kanssa jatkamaan matkaa kun me Tanjan ja Tessan kanssa jäätiin äidille syömään. Pari kertaa laskin Nemin ja Rikin aitaamattomalle takapihalle käymään pissillä. Koirat pysyivät pihalla hienosti. Sisällä jutellessamme äidin kanssa Nemi teki tuttavuutta lähemmin Tessan kanssa.. :)


Nemi niin nätisti teki tuttavuutta pienen kanssa.
Nemi nukahtikin välillä pää Tessan syliin :)
Nemi noin 3kk ja Tessa noin 6kk
"Riri" on kuitenkin Tessan lempihauva! :)
Nemi otti päiväunet.
Äiti esitteli meille omatekemiään mattoja,
joista Nemi valitsikin oman suosikkinsa ;)
Äidiltä selviydyttyämme kävelimme takaisin Tanjan luokse ja pakkauduimme jälleen autoon. Riki jäi tällä kertaa kotiin. Suuntasimme kohti Rokansaloa, jossa Ninja asusteli. Onneksi Nemi nukkui koko automatkan, sillä paikanpäällä oli hurjan paljon uutta nähtävää Nemille! Ensimmäisenä Nemi huomasi tietenkin tarhassa iloisesti tervehtivät koirat: Jeron ja Rikin veli Rico ja jo aiemmasta päivityksestä tuttu samojedinkoira Jade. Koirat tervehdittyään vastassa olivat viereisessä aitauksessa olevat hevoset. Ne vasta pelottavia olivat! Pari kertaa Nemi haukahtikin niille ja sen jälkeen tapaaminen oli pelkkää pakomatkaa :D Nemi pelkäsi noita suuria eläimiä kamalasti! Nappasin Nemin jopa syliini ja vein sen lähemmäs katsomaan. Hetken se tuijotti niitä, mutta heti kun hevonen yritti tulla nuuhkimaan tai edes liikahti, tuli Nemille kauhea hätä päästä pois niiden läheltä! En alkanut pakottaa pientä tyttöä tekemään tuttavuutta, tarhassa iloitsevat koirat olivat sille mieluisempaa seuraa, joten vein sen takaisin sinne. Ninja otti ison Ricon pois tarhasta ja minä laskin Nemin sinne tutustumaan Jaden kanssa.

Nemi ja Jade tutustuu :)
Pian oli kuitenkin jo aika lähteä tervehtimään myös toisessa tarhassa asustelevaa saksanpaimenkoira Rokia, joka oli jo kauan aikaa ilmoitellut myös hänen läsnäolostaan. Rokin kanssa tervehtiminen meni myös hienosti! Rokin jälkeen Ninja kysyi, haluaisinko viedä Nemin tapaamaan tallihuoneessa irti asustavia kaneja? Tottakai! Mikäs sen hienompaa, kun saada tavata mahdollisimman paljon erinäköisiä ja kokoisia eläimiä. Niimpä suuntasimme tallihuoneeseen. Voi hurja! Nemi oli aivan innoissaan noista pitkäkorvaisista jyrsijöistä ja olisi halunnut mennä niiden kanssa juoksentelemaan :) Pidin sen kuitenkin hihnassa koko tutustumisen ajan, kaikkien turvallisuuden takia. Hurjan rohkeita olivat nämä pupuset kun tulivat Nemiä haistelemaan ja moikkailemaan, vaikka neiti oli "vähän" innokas ;)


Nemi ja molemmat kanit :)
"Ou mai gaad, siinä ne on!" :D
Puput jätettyämme rauhaan, siirryimme sisälle. Sisällä odotti vielä jotain uutta, kissa. Ensin Nemi ei edes tajunnut koko kissaa vaan tutkiskeli uteliaana uutta paikkaa. Kissan lähdettyä liikkeelle Nemi pian tajusi sen ja teki pienen virheen, nimittäin innokkaana tyttönä meni hieman liian lähelle ja kissa piti puolensa sähisemällä. Nemi säikähti vähän, mutta osasi pysyä kyllä hyvän välimatkan päässä tuosta olennosta sen jälkeen! :D Siinä mielessä ihan hyvin meni kuitenkin, että molemmat pystyivät olemaan sisällä samassa tilassa kyllä, kunhan Nemi ei vain mennyt liian lähelle kattia. 


Katsoa saa muttei koskea!
Ninjan luona vielä istuessamme Iikkeli soitti ja pyysi minua lähtemään hänen kanssaan Ruusan agility-treeneihin. Kello oli jo aika paljon, yli neljän, mutta päätin sitten jäädä Puumalaan vielä yhdeksi yöksi, menisinhän seuraavana päivänä töihin vasta kolmeen! Niimpä Tanjan kanssa pakkauduimme autoon. Ninja ehdotti vielä, että seuraavana päivänä, ennenkuin lähden ajamaan Kotkaan, oltaisiin treffattu Jaden ja Nemin kanssa koirapuistossa. Sovimme ajaksi noin kello kymmenen aamulla. Hyvä, Nemi saisi vielä vähän juosta ja riehua ennen pitkää ajomatkaa.

Tanjalle päästyämme vaihdoin vain vaatteet ja Iikkeli tuli minut hakemaan. Nyt oli Nemin aika jäädä jo lepäämään! Hyppäsimme siis Iikkelin kanssa autoon, jossa Ruusa jo innokkaasti meitä odotti. Matkalla juttelimme koirista, näyttelyistä ja agilitystä. Pilkoin samalla Ruusan herkkupalapussiin herkkutikkuja. Saavuimme paikalle pari minuuttia viiden jälkeen. Treenit kestäisivät tunnin, eli kuuteen saakka. Treenit sujuivat todella hienosti, ensin opeteltiin esteen ylitys ja palkkaus. Sen jälkeen opeteltiin putkeen meno ja palkkaus. Minä toimin kentän laidalla kuvaajana ja tässä muutamia otoksia treeneistä:






Sitten kun hyppy alkoi sujua, oli aika siirtyä putken harjoitteluun. Myös siinä kaikki meni ihan putkeen! ;)








Treenien jälkeen kävimme viemässä Ruusan kotiin ja menimme Tanjalle. Siitä lähdimme kaikki yhdessä paikalliseen Ravintola Hoviin syömään. Kaikilla oli kova nälkä ja ruoka maistui! Illalla istuimme Tanjan kanssa jälleen sohvalla ja pelasimme Xboxia. Puolen yön aikaan menimme nukkumaan. 

Aamupalan jälkeen, ennen kymmentä, lähdimme vielä käymään mummollamme Tanjan, Tessan ja Nemin kanssa. Oli ihana nähdä mummoa! :) Nemi alkoi olla jo aika väsyksissä koko reissusta ja kaikesta uudesta! Tessan kanssa ne istuivat lattialla ja Tessan päästessä mummon syliin, Tanja nosti pienen väsyneen Nemin omaan syliinsä.






Tessa n.6kk ja mummo 83v. <3
Minun oli kuitenkin lähdettävä mummolta jo turhan aikaisin, että ehtisin ajoissa näkemään Ninjaa koirapuistolla kuten olimme sopineet. Menin pakkaamaan tavarani Tanjalta ja vein kaiken valmiiksi autoon. Sitten ajoin koirapuistolle, jossa Ninja minua jo odotteli. Niimpä laskimme koirat valloilleen! :)






Nemi 15.05.2014 <3
Koirat juoksivat jonkin aikaa ja ennen yhtätoista oli meidän jo lähdettävä ajamaan takaisin Kotkaan! Kävin vielä viemässä Tanjalle hänen avaimensa ja hyvästelemässä hänet, tankkasin auton ja matka saattoi alkaa. Nemistä ei kuulunut koko ajomatkan aikana yhtikäs mitään, taisi olla neiti hieman väsy. :) Todella mukavat pari päivää saimme viettää Puumalassa, Nemi valloitti kaikki ja sai hurjasti uusia ystäviä! Kokemusta tuli paljon eri asioista. Nyt oli aika palata kotiin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti