keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kuvauksissa




Jarin kalakaveri Markus Männistö omistaa valokuvausliikkeen, Kuvaamo Karhun, Kotkan Karhulassa. Jari on hänen kanssaan puhunut jo kauan, että kun Nemi meille tulee, niin otamme viralliset kuvat sitten Markuksen liikkeessä. Nyt kun Nemi täytti 6kk ajattelimme, että kuvaus voisi olla ajankohtainen. Markuksen kanssa olimme jo puhuneet paljon ennen kuvauksia, millaista kuvaa haluaisimme, yms. Jari sopi miehen kanssa meille ajan, joka oli sitten torstaina 31.07.2014 kello 17:00.

Halusimme Jarin kanssa kuvan, jossa olisi Englannin lippu jotenkin mukana. Olimmekin muutamalla eurolla ostaneet Varustelekasta suurehkon lipun jo valmiiksi rekvisiitaksi. Kotona olin muutaman kuvan jo harjoitellutkin Nemin kanssa.. ;)
Mallailua :)
Studioon päästyämme homma oli kuitenkin vähän toista kuin kotosalla harjoittelu: vieras ympäristö, suuret salamat, vieraita ääniä ja paikallaan pitäisi pysyä kaiken välkehdinnän keskellä. Alku meni melko kankeasti ja Nemi pyrki aina minun luokseni karkuun. Hetken se pysyi paikallaan, mutta ilme kyllä kertoi sen, ettei sillä ollut mukavaa. Myöskin ostamamme lippu osoittautui todella liukaspintaiseksi, eikä Nemin tassut pitäneet sen päällä ollenkaan! Muutamassa kuvassa käytimme sitä, mutta lähemmin tarkastellessamme kuvia totesimme, että se myös hävittää Nemin piirteitä aika paljon. Joten luovuimme lipusta ja kuvasimme muutaman kuvan ilman sitä. Studiolla oli myös rekvisiittaa omasta takaa ja otimme käyttöön ison puisen laatikon. Nemi alkoi rentoutua ja kuvista alkoi tulla parempia ja parempia. Kuvaus kesti kaikkiaan noin tunnin. 

Alkuviikosta saimme tunnukset Kuvaamo Karhun nettisivuille, jossa näkisimme kuvat. Niistä valitsimme 6 kappaletta, joista Markus teki näyttökelpoiset versiot ja lähetti ne Jarille sähköpostiin. Kuvia oli paljon, niistä oli vaikea valita vain kuutta! Niissä oli niin paljon erilaisia toteutuksia, eri kulmia ja ilmeitä. Saimme kuitenkin valittua muutaman suht erilaisen ja mielestämme "parhaan" kuvan. Yhdestä näistä aiomme tehdä sitten canvas-taulun seinällemme.

Seuraavaa kertaa varten pitää kyllä opetella "paikka" -käskyä.. :D Noh, siihen nähden meillä meni todella hyvin, että kyseessä tosiaan oli puolivuotias bullipentu studiossa, jossa oli PALJON kallista tavaraa rikottavana.. Eikä rikottu mitään! :) Ja kun Nemi loppusessiosta alkoi rauhoittumaan, niin saimme siitä paljon irti! Saimme kiitosta myös Markukselta ja aiomme mennä kuvauksiin kyllä uudelleen! Ehkä seuraavaksi 1v. kuvat... :)

Kuvat eivät ole täysikokoisia ja sen vuoksi laatu ei ole ihan sitä mitä pitäisi, mutta saimmepas ainakin ne käytettäviksi. Kaikki kuvat ovat ©Markus Männistö/ Kuvaamo Karhu. Tässä olisi sitten nämä julkaisukelpoiset kuvat:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti