keskiviikko 13. elokuuta 2014

World Terrier Show/ Terri-Eri 2014

 06.08.2014 järjestettiin Vantaan Hakunilan urheilupuistossa World Terrier Show, eli Terri-Eri, kansainvälinen terrierien erikoisnäyttely. Paikalle oli ilmoitettu kaiken kaikkiaan reilu 1500 terrieriä! Bullterriereitä oli ilmoitettu reilu 50, joista 7 oli pentuja. Pennut oli jaoteltu vielä nuorempiin ja vanhempiin, uroksiin ja narttuihin. Nemi oli myös ilmoitettu esille. Tuomarina toimi englantilainen Sarah Foster.

Päivä oli todella kuuma, niinkuin jo useamman viikon oli ollut. Minä olin ollut edellisen yön töissä ja aamulla 06:00 töistä päästyäni ehdin juuri kotona vaihtaa vaatteet ja pakata näyttelykamat, kunnes matka olikin jo aloitettava. Vantaalla oli oltava viimeistään kello 09:00! Kehät alkaisivat kello 10:00 ja ensimmäisenä kehään menisivät bullipennut. Yritin automatkalla vähän nukkua, mutta eihän siitä mitään tullut.. parin energiapatukan voimin koitin selviytyä. Jännitys oli kuitenkin sen verran suuri, ettei väsymys painanut juuri ollenkaan. Ohjelmasta selvisi, että nuoremmissa urospennuissa kisasivat Loki ja Tyson kahdestaan ja nuorissa narttupennuissa Ulpu ja Nemi kahdestaan!

Selvästi kävi ilmi, että englantilaiselle tuomarille kelpasivat valkoiset koirat. Lähestulkoon järjestään jokainen valkoinen bullterrieri voitti luokkansa, pari poikkeusta taisi vain olla. Ymmärtäähän sen, alkuperäinen väri rodulla tosiaan on valkoinen, vasta myöhemmin rotuun jalostettiin väriä. Ja alkuperämaansa Englannin mukaan kahdesta samanarvoisesta koirasta valkoinen voittaa aina, kun taas Suomessa ja monessa muussa maassa brindle on aina voittava väri kahdesta samanarvoisesta koirasta. Joten uroksista Loki (BT-Mania Livermorium) voitti ja Tyson (BT-Mania Rutherfordtium) tuli toiseksi, molemmat saivat kunniapalkinnon. Nartuista vastaavasti Ulpu (BT-Mania Dubnium) ja Nemi toiseksi, molemmat saivat kunniapalkinnon. Ulpu pääsi kisaamaan vielä ROP (Rotunsa Paras) pennun tittelistä, mutta hieman vanhempi ja kehittyneempi urospentu vei voiton, Ulpu oli kuitenkin hienosti VSP (Vastakkaisen Sukupuolen Paras) pentu!! :) Onneksi kehässä oli kuitenkin varjoinen alue, jossa koirat arvioitiin, ettei tarvinnut auringossa paahtua.

Nemi sai hyvän arvostelun, joka kuuluu näin:
"Pretty brindle white with pretty head. Nice profile. Long muzzle. Mouth just of. Elegant neck. Nice forechest. Good bone. Slightly long in back. Good bend of stifle. Moved parallel."

PEN2 KP

Elikkä nopea suomennos:
"Kaunis brindle-valkoinen kauniilla päällä. Kiva profiili. Pitkä kuono. Purenta siinä ja siinä. Elegantti kaula. Kiva eturinta. Hyvä luusto. Hieman pitkä selkä. Hyvät polven kulmaukset. Liikkui yhdensuuntaisesti."

Tuomari kehotti meitä vielä menemään palkintoteltalle hakemaan kunniapalkinnosta myönnettävä pokaali. Saimme myös kauniin violetin Terri-Eri -merkein varustetun ruusukkeen. Hetken aikaa katselimme vielä bullien kehien kulkua ja paikalle tulikin taas pentueen isä, Dynamic Bull's Athletic Adonis "Lex". Lex kävi myös kehässä ja sai ERIn sekä taisi sijoittua kehässään toiseksi vai kolmanneksi.

Mieleeni pulpahtikin Bullipäiviltä lähtenyt ajatus; saisiko otettua kuvan, jossa olisi Nemi isänsä ja äitinsä kanssa! Nyt kun kaikki olivat taas paikalla :) Ja jes! Nyt se kävi! Otimme muutamia kuvia myös veljen Tysonin kanssa läheisellä niityllä. Tässäpä otoksia vielä koko päivältä:

Lex, Nemi ja Halla. Perhepotretti <3
Nemin isä, Lex, kehässä.
Nemi ja Tyson-veli.
Veljen kanssa leikkiä :)
Nemin kanssa kehässä. Kuva Jaana Lönnberg.
Kuva: Jaana Lönnberg
Kehässä odottelua. Kuva: Jenna Vihervuori
Kuva: Jenna Vihervuori
Juoksutus kehässä. Nemin ilme.. :D
Kuva: Jaana Lönnberg
Narttupentujen kehän päätös. Ulpu ja Nemi <3
Mandi esitti Ulpun kehässä. Kuva: Jaana Lönnberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti