perjantai 28. maaliskuuta 2014

"Bullterrieripennun koulutuksessa muistettavaa:"

Olin kerennyt aloittamaan projektiani jo muutaman sivun verran ja löysin sieltä varsin hyvän pätkän, jonka ajattelinkin jakaa myös täällä. Tässä on ihan hyvää muistettavaa kaikille bullterrieripennun hankkijoille tai sitä harkitseville :) Pätkä on koottu Tuire Kaimion "Pennun kasvatus"-kirjasta ja siihen on lisäilty vähän internetistä löytyviä asioita ja huomioita. Olkaa hyvät:

"Taisteleminen ei näiden rotujen kohdalla tarkoita sitä, että ne olisivat vihaisia. Nämä rodut rakastavat henkistä ja fyysistä voimien mittelyä. Taisteluleikeissään ne kuitenkin stressaantuvat ja saattavat lopulta käyttää kaikki tilaisuudet hyväkseen päästäkseen taas käyttämään voimiaan tai riehumaan. Muista tämänrotuista pentua kouluttaessasi, että kieltäminen ja varsinkin fyysinen rankaiseminen on sille vain tervetullut palkinto. Älä leiki tämänrotuisten pentujen kanssa paini- tai puremisleikkejä lainkaan, rauhalliset leikit, kuten jäljestäminen tai aarteenetsintä tasoittavat pennun käyttäytymistä. Vetoleikit kannattaa säästää erikoistilaisuuksiin, taistelutahtoinen pentu unohtaa köysileikin nähdessään helposti pienet pelkonsa ja kiipeää vaikka puuhun sen perässä."
Pieni bulli vetonarun lumoissa :)
"Opeta pentu rauhoittumaan. Koska nämä rodut ovat voimakastahtoisia, omistajan ei kannata alentua tappelemaan niiden kanssa. Osoita pennulle, että kaikki mukava tapahtuu vasta sitten kun se on totellut pyyntöjäsi. Älä anna pennulle tilaisuuksia kouluttaa sinusta palvelijaansa. Vaikka virikkeistäminen onkin tärkeää turhautumisen estämiseksi, liialliset virikkeet voivat saada pennun käymään jatkuvasti ylikierroksilla. "Taistelunhaluinen" koira saattaa jännityksen vuoksi haastaa riitaa toisten koirien kanssa. Vaara tähän pienenee, kun koiralla on riittävästi muuta toimintaa ja pennusta asti tilaisuus hioa käytöstään varmaluonteisten koirien kanssa. Sopivassa mielentilassa ollessaan tämänrotuiset ovat mukavia koulutettavia ja helppoja motivoida.

Nykypäivänä kaikki "taistelutahtoiset" koirat ovat suurennuslasin alla, eikä kasvattajan vastuuta voi tämänkään rodun kannalta liikaa korostaa. Pennulle paras koti löytyy vastuun kantavan, maalaisjärjellä varustetun henkilön kotoa. Pennun ostajan kannattaa huomioida, että vaikka bullterrieri on todella lapsirakas ja hyvä kokoperheen koira, se ei ole pentuna paras vaihtoehto pikkulasten seuraan. Nuori koira käyttää paljon leukojaan ja vankan kokonsa vuoksi kaataa helposti pikkulapsen."

Myöhemmin jää nähtäväksi onko tästä tekstistä mitään apua todellisuudessa ;) Kerron sitten mitä mieltä Nemi mahdollisesti on esim. erilaisista leikeistä ja rauhoittumisen opettelusta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti