keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pennun odottelua..

Noniin.. Sitten alkoikin se kaikista pisimmältä tuntuvin ja puuduttavin osio: pennun kotiutumisen odotus! Pennun tuloon olin kuitenkin valmistautunut jo kauan ennenkuin edes tiesin saavani tämän, tai minkään pennun. Olin ostanut Tuire Kaimion kirjan "Pennun kasvatus - pennusta kunnon koiraksi". Se oikeastaan sai minut vieläkin enemmän haluamaan uutta koiraa. Tahdoin koulutettavan, harrastekaverin ja paloin halusta päästä näyttelyihin tulevan koirani kanssa! Saatuani tietää, että saan tämän pennun, aloin tietokoneellani tekemään pientä "projektia" tulevasta pennusta, jossa käsiteltiin mm. yleisesti bullterrieriä rotuna. Opin rodusta paljon uutta tätä tehdessäni. Käytin projektissa pohjana Tuire Kaimion kirjaa ja kirjoitin ylös kaikkea mitä pennun kanssa on opeteltava ja kuinka se tapahtuisi. Projektini kuitenkin jäi pahasti kesken kun tietokoneelle lataamani Microsoft Word lakkasi toimimasta.. Silloin Jari ehdottikin, että miksen alkaisi kirjoittamaan nettiin blogia, jotta muutkin näkisivät suunnitelmamme ja myöhemmin myös edistymisemme. Ensin ajattelin sen olevan hölmö idea, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan. :)  

Pennut olivat siis 4vkoa vanhoja kun kävimme niitä katsomassa, eli luovutus oli noin 4vkon päästä. Noh, me jouduttiin odottelemaan vieläkin kauemmin! Jarilla oli tiedossa viikon mittainen reissu Ruotsiin ja minulla parin päivän mittainen Veikkaus-risteily, joten päätimme ottaa pennun kotiin vasta näiden jälkeen, tietenkin. Lisäksi minulla oli talvilomaa pääsiäisen jälkeinen viikko, eli viikko 17. Pentujen luovutus alkoi kuitenkin jo viikon 13 lopulla. Sovimme hakevamme pennun viikon 16 lopulla, kun Jari kotiutuu reissustaan. Kamalan pitkä aika! Noh, tiedossa oli kuitenkin paljon valmistautumista, mm. Jeron leikkuutus. Saimme Jerolle varattua leikkuutus ajan onneksi aika pian, 12.3.2014, aamulla kello 10:00 Puumalassa, jossa leikkaus tuli halvimmaksi. Hintaa leikkaukselle tulikin vain 132,14€. Jero toipui leikkauksesta älyttömän hyvin ja nopeasti ilman mitään ongelmia :) Nukutettuna oleva rakas koirani oli kyllä pelottava näky.. Onneksi se alkoi virkoamaan jo matkalla takaisin kotiin. Päivä meni kyllä lepäillessä, illalla pääsimme jo käymään vähän ulkosalla.


Leikkauksen jälkeen kotona.
Jerolla oli hyvin aikaa toipua leikkauksesta ennen uuden pennun saapumista. Ja niin Jero toipuikin! Parin viikon kuluttua haava oli jo hyvin umpeutunut ja parantunut. Kiveksetkin alkoivat pienentyä pois. 
Selailin innokkaasti facebookin koirakirppiksiä, joissa myytiin paljon tavaraa koirille. Pennulle olisi etsittävä ainakin häkki. Häkin sijaan löysin kuitenkin niin ihanat kaulapannat että olihan ne tilattava ;) Nainen teki pantoja tilaustyönä ja 20e sain kaksi kaulapantaa omilla mitoillani. Niimpä teetin kaksi samanpituista pantaa, joiden pitäisi sopia niin pennun pienempään kaulaan, kuin myös täysikasvuiselle bullille, kuin myös Jerollekkin. Pannat saapuivat jo 17.3.2014. Tavallisella Batman-kuviolla varustettu panta meni Jerolle käyttöön ja vähän tyttömäisempi Batman-kuvio jäi odottamaan Nemin kaulaa :)
Uudet kaulapannat ;)
Sopivaa häkkiä ei kuitenkaan löytynyt. Muutamia kyselin, mutta välimatkat olivat pitkiä ja häkit painoivat niin paljon, ettei postitus kannattanut. Kävimme Jarin kanssa myös paikallisessa Mustissa ja Mirrissä katselemassa häkkejä ja myös pennun ruokaa. Mandi sanoi antavansa pentujen mukaan Eukanubaa, jota voisimme ostaa myös ison säkin mukaan hänen kauttaan. Kaupassa juteltuamme asiansa tietävän myyjän kanssa, tulimme siihen tulokseen, että alamme syöttää koiralle Profine-ruokaa. Ostimme jo pienen säkin valmiiksi testiksi Eukanuban jälkeen.

Muuten odottelu aika alkoikin menemään aika nopeasti! Koitimme vielä Mandin kanssa sopia toista aikaa, jolloin voisimme mennä katsomaan pentuja. Aikataulut eivät kuitenkaan sattuneet yksiin millään, joten jouduimme jättämään toisen kerran käymättä.. :( Pian olikin jo aika hommata uusi passi risteilyä varten ja sitten olisi itse reissu, viikko normaalieloa/töitä ja sitten olisikin Jarin reissun aika ja sitten olisi pennun haku! :) Kyllä se aika nopeasti menisi. Facebookin kautta seurasin pentujen eloa kovasti. Laittelimme myös Mandin kanssa viestiä, missä hän kertoi pentujen kuulumisia. Torstaina 20.3.2014 pennuilla oli eläinlääkärikäynti, jossa tarkastettiin häntämutkat, sydämet, urosten kivekset ym. ja pennut sirutettiin. Kaikilla pennuilla oli kaikki hyvin. Maanantaina 24.3.2014 oli BAER-testit, eli kuulotesti. Sain viestin Mandilta heti, että Nemin molemmat "höröttimet" toimii mainiosti! :) Tämä oli todella helpottava viesti! 
Nemi BAER-testauksessa. Tulos: +/+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti