sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen päivä 20.04.2014

Aamulla herättiin noin 06:30 kun koirat alkoi elelemään ja tajuttiin, että yö oli mennyt kyllä kaikilla nukkuessa :) Eli todella hyvin meni ensimmäinen yö poissa omasta kodista! Ei itkun itkua! Pari kertaa kyllä kuultiin, että kävi kävelemässä vähän makuuhuoneessa. Sänkyyn ei juurikaan pyrkinyt, aamulla pari kertaa nousi katsomaan, että ketä siellä sängyssä oikein on? ;) Aamulla kerkesi tulla pari vahinkoa lattialle, ennenkun ehdittiin ulos. Ulkona meni todella hyvin! Käveltiin ja haisteltiin takapihalla olevassa "puistossa" ja käytiin nopealla tutustumisella myös koirapuistolla. Jero pääsi laskemaan pahimmat höyryt pois ja Nemi tyytyi vain katselemaan. Aamulla oli vielä hiukan vilpoisaa ja nurmikot oli aamukasteesta märkiä, joten koirapuistolta käveltiin sitten pienen mutkan kautta vaan suoraan kotiin. Kahdeksan maissa syötiin jo aamuruoka, niin Jero kuin Nemi. Molemmille maistui ruoka hyvin, Nemiltä jäi pari papua kuppiin. Sen jälkeen käytiin pienille nokosille, koko sakki! Jero ja Nemi kävivät jo vieretysten nukkumaan Nemin pedille.



Jero kuitenkin hakeutui pian omaan rauhaansa ja Nemi jäi pedille. Melkein siinä tunti nukuttiinkin, kun alkoi taas elämisen äänet. Lähdin hetimmiten Nemin kanssa ulos viemään samalla roskat. Hyvin kerettiinkin ulos. Sisälle palattuamme alkoi aamuleikkien aika! Kävimme Jarin kanssa sohvalle istumaan ja seuraamaan koirien leikkejä..



Jeron ja Nemin vetonaruleikki :)
Kello alkoi lähennellä jo puolta yhtätoista kun lähdimme päivälenkille. Menimme puiston takana olevaan meren rantaan kävelemään. Nemistä vesi oli tosi hauska juttu! Teki mieli mennä sinne, mutta oli niin kylmää ja märkää ettei uskaltanut. Pentu käveli tosi reippaasti ikäänsä nähden pitkän lenkin! Lenkillä sattui vastaan naapurin airedalenterrieri Boris, joka on jo vanhempi koira, mutta kiivas haukkumaan vaikkei mitään pahaa tarkoitakaan. Kun Boris jo kaukaa alkoi haukkumaan kiivaasti, Nemi ihmetteli ja rinta rottingilla otti pari askelta eteen, vaikka jännitti. Kohta aloitti Nemikin epämääräisen, hämmästyneen haukun. Ojensin heti pentua ja se lopettikin hetkellisesti. Kun Boris kuitenkin tuli lähemmäs edelleen haukkuen (lähinnä Jeroa tervehtien) Nemi aloitti puolustautumis haukun uudelleen. Siirryin Nemin eteen "suojaksi" ja koitin keksiä meille muuta tehtävää. Onneksi minulla oli herkkupaloja mukana, joten teimme kävelyharjoituksia ja seisomisharjoituksia (erittäin alkukantaisia!! :D), lähinnä vain JOTAIN että ansaitsisi namia. Tämä toimikin todella hyvin ja herkkupalat tuntuvat kiinnostavan ylitse kaiken! Jero tervehti Borista sivummalla ja vaikka ne mekkaloivat, pysyi Nemi hyvin minun mukanani, hiiren hiljaa. Välillä se kääntyi taas katselemaan toisia, mutta käveli pian minun perääni. Menimme tutkimaan jälleen rantaa, se jaksoi kiinnostaa :) Pian onneksi Boris jatkoi matkaa, joten mekin pääsimme etenemään kotiin päin. Loppumatkasta alkoi Nemillä jo vauhti hidastua, mutta hyvin jaksoi itse kävellä loppuun. Takapihalle jäimme vielä hetkeksi telmimään.



Takaisin sisään päästyämme vaihdoimme Jarin kanssa makuuhuoneeseen hieman peittävämmät verhot, sillä Mandi kertoi pentujen tottuneen pimeässä nukkumiseen. Nemi vaikutti lenkin jälkeen väsyneeltä, joten teimme makuuhuoneen sille hyväksi: vedimme verhot ikkunaan ja avasimme tuuletusikkunan. Nemi hakeutuikin heti omalle pedilleen nukkumaan ja nukkui sikeästi, melkein 3 tuntia!! Jari lähti vaihtamaan autoon kesärenkaat ja pesettämään sen. Minä jäin koirien kanssa kotiin!


"Mä haluun nyt nukkuu ihan rauhassa!!"
Henkilön Tuija Heino kuva.
Parin tunnin nokosten jälkeen
kävin kurkkaamassa...
Kun unet oli nähty, hiipi tyttönen uneliaana makuuhuoneesta pois hieman pöllähtäneen näköisenä :) Nappasin sen syliin ja vein ulos. Käveltiin naapuritalon ympäri vaan ja sisään. Iltapäivä leikkien aika koitti! Hetken leikittyään otin Nemin vessaan ja putsasin vähän sen korvia. Ensin se pyöri ja vastusteli, mutta jämerästi pidin sitä paikallaan, laitoin istumaan ja putsasin hellästi korvan. Pian se rauhoittui kuuntelemaan ja sain putsattua jotenkin molemmat korvat. Heti kun se malttoi olla hetkenkin paikallaan hiljaa kuunnellen, laskin sen takaisin leikkimään. Nyt se makaa jaloissani, aloittelemassa unia jälleen kerran :) Kohta lähdetään vielä pihalle ihmettelemään, otetaan ruokaa ja kokeillaan vielä toiseen kertaan puhdistaa korvia. Illalla vielä yksi ruoka ennen nukkumaanmenoa! Todella kivasti on mennyt ensimmäinen päivä tähän asti. Pentu vaikuttaa tosi fiksulta ja oppimiskykyiseltä. Ruokahalu on hyvä, mutta ei hotki ruokaansa (ainakaan vielä toistaiseksi). Rappukäytävän äänet eivät juurikaan ole haitanneet ollenkaan. Olohuoneen nukkamattoa ollaan välillä tuhmasti nypitty, mutta muuten ei mitään tuhoja/tuhmuuksia ole tehty. Jero on sen sijaan tuhonnut parit lelut.. Mutta kyllä meillä on kaikki hyvin! :) 
Pentu tarvitsee paljon unta <3

2 kommenttia:

  1. pieni vinkki, älä asetu koiran eteen "suojaksi" jos vastaan tulee haukkuva koira sillä koira voi nopeasti ruveta reagoimaan tähän siten että kaikki vastaantulevat koirat on uhka ja alkaakkin puolustaa sinua niiltä vaikkei mitään hätää olisikaan :) ennemmin juuri haet sen huomion pois jollain namilla tai yksi hyvä minkä itse hoksasin aikoinaan oli pieni taskuun mahtuva vinkulelu! jos halusi koiran huomion, vinkautti lelua - kontakti - palkka :) toimii pennulla varmasti! :D

    Ihana miten Jero on ottanu pennun perheeseen! Mites se on toipunu leikkauksesta ja onkos vaikuttanu sen käytökseen viellä mitenkään? Ricolla alkoi reilu puol vuotta leikkauksen jälkeen huomaamaan eron mutta se on niin koirakohtaista miten vaikuttaa :) ja Ricohan oli vasta 1v kun sen leikkuutin sillo et ei ollu viel hirveen pitkään kerenny miehistyä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Kirjoitin ehkä vähän harhaanjohtavasti, että "suojasin" pentua. En oikeastaan suojellut sitä mitenkään vaan lähinnä asetuin sen eteen, jotta se näkisi minut ja että minullapa onkin namia! :) Näin sain sen mielenkiinnon kääntymään minuun tilanteessa, jossa olin kokonaan taka-alalla, Hyviä vinkkejä jatkoa varten! Tosin tuon kohtaamisen jälkeen ei toiset koirat ole onneksi niinkään kiinnostanut, ainakaan siinä määrin että tarvitsisi alkaa haukkumaan. Tulevaisuudessa toki voi kääntyä taas toisinkin päin :)

    Jero on toipunut hienosti leikkauksesta! Juurikaan eroa ei ole muuta vielä näkynyt, muuta kun ettei enää selvästikään haista samalla tavalla. Lenkillä pystyy ihan jopa kävelemään eteenpäin :D Ja ruoka maistuu paremmin kuin ennen, painoakin on tullut vähäsen lisää, mikä on Jerolla pelkästään HYVÄ asia :) Varmaan tulevaisuudessa tulee ehkä enemmänkin muutosta.

    VastaaPoista