perjantai 4. huhtikuuta 2014

Valmistelut loppusuoralla!

Noniin! Nyt alkaa pentua varten olla valmista :) Eilen soittelin vakuutusyhtiöön ja vahvistin Nemin vakuutukset kuntoon! Häkkiasia saatiin alustavasti kuntoon, kiitos ystäväni Liisan! <3 Hän lupasi lainata meille hänen vanhaa häkkiään alustavasti, sillä häkki oli kuitenkin niin pieni, että jää kyllä meille jossain vaiheessa pieneksi.. Mutta helpottaa hirmuisesti, että saatiin lainahäkki aluksi ja voi ostaa sitten sopivamman häkin myöhemmin kun tarve kasvaa :) Ja saa sitten mallailla suoraan koiralla, että mikä on sopiva. Vielä olisi hommattava jokin pitkä pitkä hihna, jossa pentua voisi aluksi ulkoiluttaa. Riittäisi hihnaa riehuakkin vähän! Ei kehtaa ihan irti pitää tässä, kun menee tuo autotiekin niin lähellä.. Muuten alkaisi kaikki olla valmista :) Pari viikkoa pitäisi kuitenkin vielä odotella.. Ja suursiivous on kyllä tiedossa, mutta sen teen vasta juuri ennen kuin haetaan pentu. Pennun kotiuduttua ei kuitenkaan ensimmäisinä päivinä kannata pentua säikäyttää kaivamalla heti imuri esiin! 

Kasvattajamme Mandi oli innoissaan kuullessaan, että kirjoittelen Nemin elämästä blogia :) Hän jopa pyysi lupaa lisätä kotisivuilleen linkkiä tänne! No tottakai! :) Ja nyt linkki tosiaan löytyy BT-Manian kotisivuilta. Nemille on myös tehty sinne omat sivut, joita voitte kurkata täältä: http://www.btmania.kotisivukone.com/nemi

Kerroinkin aiemmassa kirjoituksessani "bullterrieripennun kasvatuksessa muistettavaa", että pentu kannattaa opettaa rauhoittumaan. Tästä on ilmeisesti ollut paljon puhetta ja kysymyksiä, joten Mandi kertoi pari hyvää vinkkiä, kuinka tätä voi harjoitella. Näistä ensimmäinen oli myös minulle tuttu tapa, sillä se tosiaan on Tuire Kaimion kirjasta, joka on minulle kuin Raamattu ;)
Tässä Mandin vastaus: 

"No niin, muutamia kysymyksiä tullut siitä miten lähdetään liikkeelle kun pentua opetetaan rauhoittumaan. Tästä päätellen mukulat ovat kotiutuneet hyvin ja ovat reippaita ja rohkeita ;)
Tähän on kaksi tapaa:
Tapa 1 on pehmeämpi ja hitaampi, perustuu Tuire Kaimion oppeihin. Leiki pennun kanssa hetki ja lopeta sitten yllättäen, mene paikallesi ja hiljaa istumaan esim. sohvalle. Älä kiinnitä pentuun mitään huomiota vaikka se tekisi mitä esim. pyrkii syliin, jatkaa leikkiä tai säntäilee ympäriinsä. Hetken pyörittyään se rauhoittuu kuitenkin silmin nähden ja käy istumaan tai pötköttämään eikä vahtaa koko ajan sinua. Tässä kohtaa pyydät pennun taas uudestaan leikkiin. Tätä tulisi harjoitella muutamia kertoja päivässä, ei joka leikin aikana. Alkuun pentu ei ymmärrä mistä on kyse, mutta ennemmin tai myöhemmin se alkaa ymmärtää syy-seuraussuhteen oman toimintansa ja leikin välillä. Kun pentu on selvästi oppinut tämän ja hakeutuu lepäämään lopettaessasi leikin on aika lisätä hommaan käsky. Esim. rauhoitu, levätään tms. Kun teet tarpeeksi toistoja pentu oppii käskyn merkityksen ja tätä voidaan alkaa hyödyntää myös muissa tilanteissa.
Tapa 2 on radikaalimpi ja vaatii sen, että pentu on jo sinut pannan ja hihnan kanssa. Tästä on apua myös jatkossa, esim. ehkäisee huonoa hihnakäytöstä. Tätä tapaa käytettiin pentukoulussa, jossa kävimme Hallan kanssa. Aloitetaan rauhallisen pennun kanssa laittamalla pentu lyhyeen hihnaan niin, että itse seisot hihnan päällä. Alkuun pentu todennäköisesti laittaa paljon vastaan ja reuhaa minkä ehtii, kun sitä "rajoitetaan". Älä kiinnitä mitään huomiota pentuun, vasta kun se on käynyt istumaan tai makaamaan ja rentoutunut sanotaan vapautus käsky, esim. "vapaa" tms. ja päästetään hihna jalan alta. Pidetään pentu vielä hetki pitkässä hihnassa kunnes on siinäkin rauhallinen, sanotaan vapautussana uudestaan ja päästetään pentu irti jatkamaan omia hommiaan. Tätä toistetaan myös useita kertoja päivässä. Kun pentu on oppinut jo valmiiksi rauhallisessa mielentilassa mitä tässä harjoituksessa kuuluu tehdä, aletaan harjoitusta tekemään sekä pennun ollessa rauhallinen kuin myös sen ollessa täydessä touhussa.
Parhaan lopputuloksen saa, kun käyttää pennun ollessa pieni tapaa 1 ja sen kasvaessa jatkaa tästä tapaan 2. Tällöin pentu oppii molempien tapojen kautta rauhoittumaan ja saa evääksi molempien opetustapojen hyvät puolet."

Pennuista suurin osa on siis kotiutunut jo; Tyson, Ava, Ulpu, Ava ja Hannes. Tänään perjantaina lähtee uuteen kotiinsa myös Loki, jolloin Mandille jää enää meidän Nemi ja vielä toistaiseksi ilman uutta kotia oleva "Henni". Juuri tätä kirjoitellessani ilmestyikin facebookkiin kuva vielä tänä aamuna kasassa olevasta jengistä, jossa siis äippä Halla, Henni, Loki ja Nemi.
Jengi, josta tänään lähti Loki (vas., sin. panta) omaan kotiinsa.

Minun risteilyreissu on jo heitetty ja Jari lähtee ensi keskiviikkona omaan reissuunsa! Sitten jo kohta Nemi saadaankin kotiin <3 Onneksi nämä pari viikkoa on niin täynnä töitä, että aika menee (toivottavasti) kuin siivillä. Seuraava blogipäivitys varmaan tuleekin sitten päivää tai paria ennen kuin haetaan tyttö, vähän tunnelmia tulen teille kertoilemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti