torstai 24. huhtikuuta 2014

Pientä touhuamista

Nyt on taas pari päivää touhuiltu :) Eilen ei oikeastaan mitään sen ihmeempiä, käytiin Mustissa & Mirrissä ostamassa Nemille valjaat ja oma hihna! Nemi oli tietenkin mukana sovittelemassa ja mukana oli myös Jarin äiti Cissu, jota käytimme samalla apteekissa ja kaupassa. Harmi, etten sovittelujen lomassa tajunnut ottaa yhtään kuvaa. Valjaista ensimmäisenä soviteltiin Hurtan lifeguardia ja Hurtta Collection malleja. Suhteellisen hyviltä vaikuttivat, mutta eivät oikein istuneet pennulle kunnolla. Tai jos istuivat, niin säätövarat olivat aika pienet loppujen lopuksi.. Lisäksi materiaali oli melko "kova", vaikka jonkin sortin pehmusteet olikin. Vaikutti siltä, että heti kun pentu kasvaa yhtään niin valjaat kävisivät hiertämään ilkeästi. Toisella puolella oli Rukka valjaita, joista kokeilimme ensimmäisenä Comfort mallia. Se istui hienosti ja etuosa oli joustavampaa kangasta, jonka luulisi tuntuvan pennustakin mukavammalta. Lisäksi ystävälläni Anulla on kyseiset valjaat, joita hän on monesti minulle ylistänyt :) Joten ne otettiin. Hintaakaan ei ollut enempää kuin pari kymppiä. Hihna tarvittiin myös, tähän asti oltiin käytetty Jeron vanhaa flexiä ja se sai kyllä jäädä pois! Käytiin läpi pari hihnaa ja lopulta valittiin jälleen Rukka, kevyt ja ohut, 180cm pitkä pentuhihna. Väri oli sama kuin valjaissakin, pinkki ;) 
Omassa pihassa otettu kuva, suoraan kaupasta tultua.
Laputkin on kiinni vielä ;)
Ostimme myös Jerolle raakalihoja, naudan mahaa, rasvaista naudanlihaa, lohi-riisi seosta ja naudan lihaseosta, vähän papujen sekaan makua antamaan. Nemille ostimme testiksi yhden pötkön sian luumursketta, josta pentu kuulemma saa paljon kalsiumia. Mukaan tarttui myös alennuskorista lohiöljyä, namipaloja ja dental sticksejä. 
Jerolle pötkö sulamassa ja Neminkin pötkö sulamassa,
vaikka se leikattiin kyllä kahtia ja toinen osa vielä
pakkaseen.
Illalla ei oikeastaan mitään sen kummempaa tapahtunutkaan. Ulkona käytiin ja syötiin. Jeron kanssa käytiin taas kahdestaan pitempiä lenkkejä. Leikkejä oli pitkin päivää ja välillä nukuttiin :)  
Kuva: Arkihaaste päivä 2, väsynyt leikkijä ja taustalla yhtä väsynyt leikittäjä ;) kaikki lelut on taas raahattu pitkin lattioita. Nyt saa laps nukkua, kohta lähdetään taas! ;) kuvia tulee varmasti myöhemmin lisää..
Väsynyt leikkijä ja taustalla myös väsynyt leikittäjä :)
Noh, se siitä päivästä sitten. Tänään ollaan touhuttu myös aika arkisia asioita: syöty ja käyty ulkona. Aamu meni jälleen leikkiessä ja nukkuessa päikkäreitä ;) Kuten pentupaketissa lukikin: "Pennun nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin - pentu tarvitsee unensa." Ja kyllähän meillä nukutaankin :)

Nemin torstaipäivän unet
Päivällä meinasi Nemillä tylsyys iskeä: se kuljeskeli pitkin asuntoa, kävi välillä kuopimassa Jeron petiä, nuoli lattioita ja jahtasi jopa häntäänsä! Niimpä päätin lähteä Nemin kanssa vähän pihalle. Otin yhden pallon ja vetonarun mukaan ja asetuimme takapihan nurmikolle. Lelut eivät juuri kiinnostaneet, ennemmin tyttö istui nurmikolla auringossa ja katseli maailman menoja. Välillä se kuljeskeli ja haisteli nurmikkoa, saattoi hetken pyöritellä palloa ja sitten taas istuutui katselemaan ohikulkevia ihmisiä, koiria, autoja, lintuja ja jopa yhtä mönkijää. Siinä me vieteltiin hetkinen.

Joka puolella oli tutkailtavaa :)
Takaisin sisälle päästyämme ystäväni Anu soittikin minulle ja pyysi käymään. Niimpä pakkasimme Nemin autoon ja suuntasimme ystäväni Anun luokse. Jari meni sillävälin käymään KalastusPisteellä, pitkästä aikaa. Anu tuli oman koiransa, pian 5v. täyttävän cotton de tulear nartun, Nipsun kanssa vastaan. Annoimme koirien vähän tutustua vapaasti pihassa, ennenkuin siirryimme Anun aidatulle pihalle. Nipsu ei oikein toisista koirista välitä, pelkää ehkä jopa vähän ja tyytyy yleensä vain välttelemään seuraa. Niin kävi nytkin, Nemi halusi kovasti leikkiä ja haistella, mutta Nipsu tyytyi vain kävelemään karkuun. Yllättävän hyvin kohtaaminen kuitenkin meni ja Nemikin pääsi aika lähelle. Nuoreksi tytöksi oli Nemikin aika fiksu ja antoi vanhemmalle hyvin omaa tilaa. Niimpä siirryimme Anun omaan aidattuun pihaan juomaan teetä. Koirat saivat olla irti pihassa. Nemillä riitti tutkittavaa ja Nipsun seuraaminen oli tosi kivaa, vaikkei Nipsu mitään muuta tehnytkään kun käveli paikasta toiseen. 

Teet juotuamme ja hetken juteltuamme lähdimme läheiseen metsään kävelylle. Nemi käveli hihnassa tosi hyvin, välillä se jäi istumaan ja odottamaan Nipsua, joka tuli hiljakseen perässä omaa vauhtiaan. Välillä Nemillä pääsi jopa turhautunut itkun kitinä, kun ei se kaveri meinannut millään tulla! Noh, takaisin Anun pihalle päästyämme koirat saivat jälleen tehdä tuttavuutta ja välillä Nipsun mennessä sisälle vetämään henkeä Nemi teki omia tutkimuksiaan pihalla.


Nemi tutkii pihaa.
Nemi koittaa tehdä hieman
tuttavuutta Nipsun kanssa.
Kaiken uuden näkemisen ja kokemisen jälkeen pienelle koiralle tulee tietenkin väsy. Aurinko paistoi vielä lämpimästi asunnon seinään. Anu laittoi Nipsulle ruuan sisälle ja jätti sen sinne rauhassa ruokailemaan, joten Nemi löysi terassin oven edestä mukavan paikan ottaa pienet kauneusunet.


Jostain syystä pienen ajan kuluttua tämä paikka ei ollut enää hyvä, vaan viereinen narukasa oli enemmän puoleensavetävä paikka nukkua..

Auringon laskiessa vilu kuitenkin yllätti, eikä tarpeeksi lämmintä makuupaikkaa enää löytynyt.. Asetin jopa kaulaliinani pikkuisen päälle, muttei sekään ollut hyvä. Nemi kävi hieman levottomaksi, kun väsymys olisi vienyt voiton, mutta paleli liikaa. Niimpä nostin sen syliini lämmittelemään ja soitin Jarin hakemaan meidät jo pian kotiin. Nemi ihan vapisi ja käpertyi syliini, kuono takkini sisään. Ja siihen se nukahti. Jari kuitenkin jo kohta soitti ja pääsimme lähtemään kotiin. Kotona ei kuitenkaan enää väsyttänyt yhtään.. 

Muutaman siivoamattoman päivän jälkeen oli jo aika kaivaa imuri esiin. Nemi oli tainnut siihen jo ennestään tutustua, sillä heti kun saimme sen ulos kaapista, meni sillä korvat sivuille ja se käveli vähän epäröivän näköisenä imurin ympärillä. Pian se suostui kuitenkin mennä jo haistelemaan kapistusta joka puolelta, eikä pelottanut vaikka siirtelin sitä.
Imuriin tutustuminen. Ei paljoo kiinnosta.
Käynnistin imurin, mutta se ei aiheuttanut muuta kuin pientä välimatkaa kojeeseen. Nemi katseli uteliaana minun imurointiani, mutta pysytteli mieluusti hieman kauempana, enkä käynyt sitä lähemmäksikään suostuttelemaan kun niin hienosti katseli. Asiaa helpotti varmasti myös se, ettei Jero juurikaan noteeraa koko imuria. Se nukkuu lattialla rennosti vaikka imurin kanssa ajaisi sen yli. Hetken imuroituani alkoi Nemin kiinnostus heräämään enemmänkin ja se uskaltautui jo lähelle seurailemaan touhujani. 
Ensin pientä välimatkaa..
..kunnes uteliaisuus voittaa. Eihän ne muutkaan pelkää!
Jero nukkuu taustalla.
Loppuillasta ei juurikaan muuta ole tehty kun syöty ja käyty pari kertaa ulkona. Vihdoin Nemikin on malttanut ottaa nokosia, mutta kun ympärillä kokoajan tapahtuu niin ei pitkiin uniin olla päästy. Noh, onneksi kohta mennään jo yöpuulle niin saa tyttökin nukkua kunnolla :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti